Известие

Collapse
No announcement yet.

Резонаторно гърне вместо катализатор ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Резонаторно гърне вместо катализатор ???

Значи Драго ми сложи тръба с фланци вместо катализатора, аз така си исках да го махам. Обаче дрънчи много зле. Не искам да слагам пак катализатора, а нещо хем да не спъва колата, хем да не дрънчи толкова. По възможност и евтино

Предложения ???
    По възможност с координати и цени...
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.4JTD
    Mazda CX-5

И аз така бях сложих гърне от голф вместо катализатор (опетних си колата) и звука много кофти върнах се веднага в сервиза и му казвам не става искам решение да не дрънчи и да е както преди. И майстора ми обу шортите слоги две резонансни гърнета едно след друго доста по добре от преди но не и както оригинално и всичко (двете гърнета и монтажа) 90-100 лв
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

значи имало нещо незатегнато, сега вече колицата е ОК
      sigpic
      Alfa Romeo 156 2.4JTD
      Mazda CX-5

Comment

Не не всичко беше наред само че гърнето представляваше една права тръба с обшивка и звукът беше гаден и дрънчащ
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Значи при мен като затегнаха нещо което не били затегнали се оправи звученето !
          sigpic
          Alfa Romeo 156 2.4JTD
          Mazda CX-5

Comment

Гърне или катализатор

Тази тема е засягана много пъти във форума, потърси и ще видиш...

Относно контакти влез на http://emk-33.com Аз лично смених катализатор с гърне там 60 лева или нещо подобно. Дават гаранция също. Който каквото иска да говори, най-добре си е с оригиналния катализатор, който между другото е много интересен - представлява комбинация от гърне и катализатор. Не се съгласявай да го "избушат" - променя звука към по-метален.

Относно мненията, че резонаторното гърне звучи като генерация - според мен въобще не е вярно, това че колата бучи не значи че ръмжи като звяр, колкото и да му се иска на някой.

Липсата на оригиналния катализатор ще усетиш след 160 км/ч когато бученето става непоносимо.
            Alfa Romeo 156 TS 2.0

Comment

Ами оригиналния катализатор си го пазя, сложиха ми нещо като тръба с фланци. Определено не дрънчи и звука много си ми харесва. При скорости до 185 де, още не съм стъпвал на магистрала след тази интервенция. А и чисто субективно ми се струва че и вървежа е по по по
              sigpic
              Alfa Romeo 156 2.4JTD
              Mazda CX-5

Comment

Питането ми е към колегите от Варна или към всички, които могат да ми кажат свестен сервиз във Варна да си махна катализатора и да сложа и аз не знам какво. Днес в един сервиз се отчаях- като взе да ми разправя как щял да реже катализатора, да му слага накакви ламарини, сплескана и надупчена тръба и после да го заварява ми стана лошо. Питах го за резонатор и ми показа един с отвор на сламка за рядък яйрян или като кубинска пура, след което му казах да свали колата от подемника и с мръсна газ и чиста съвест се ометох.
                Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Е, вече махнах катализатора. Сложиха ми някакво гърне от форд мондео, по- дебело и дълго, вътре тръбата става на двуцевка и като погледнеш не се вижда през другия край. Колата стана по- безшумна от преди и сякаш по- еластичен двг.
                  Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

И аз преди няколко дни направих интервенцията със свалянето на катализатора, сложиха ми права траба на негово място!
                    Звука стана много готин и от цялата табота и пари взех...
                    Така да се каже, продадох си катализатора и взех около 80лв.
                    А за смяната му с тръба не ми взеха пари
                    Колата има чувствително повече мощност в ниските обороти...
                    а във високите се развърта с по-голяма лекота
                    иначе катализатора си беше работещ и цял(вътре)....
                    Не се опитвайте да го "изтърбушвате", дупчите и т.н. защото ефекта може да е много лош! По-добре го свалете!
                    Успех !
                    http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Ами дай да продам и моя катализатор, че се търкаля в багажника

Comment

Първоначално публикувано от boian
                        Ами дай да продам и моя катализатор, че се търкаля в багажника
                        Нямаш ядове !
                        Не си казал не сме го оправили !
                        Ако искаш ми се обади тея дни да те водя
                        Само да отбележа че за тая работа ме светна колегата iskrev на който съм благодарен
                        М/у другото - 0898 95 38 95 ако го нямаш
                        http://luchi.bg/ Парапети

Comment

10x to iskrev. Катализатора ми беше оценен на 117лв .Diablo, що не си дигаш телефона

Comment

Абе къде в СФ мога да си продам катализатора, щото ще го махам....читав е и работи още, но предпочита да дам данъка към природата по друг начин, хич не ми пука че шума може да се увеличи, аз и без това обичам да чувам двигателя, а тоя нещо засега ми е много тих.....
                            ЕДИТ:В форум Купува има инфо за купуването на Каталз.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от boian
                              Е, вече махнах катализатора. Сложиха ми някакво гърне от форд мондео, по- дебело и дълго, вътре тръбата става на двуцевка и като погледнеш не се вижда през другия край. Колата стана по- безшумна от преди и сякаш по- еластичен двг.
                              Я кажи кои са тези специалисти по комините?
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Working...
                              X